Priče grade put do srca

Žirafica se igrala i s roditeljima uživala na plaži kada je tati iznenada stigao poziv da je djed u bolnici. Kada su ga posjetili, žirafica ga je čvrsto grlila, a djed joj je rekao da je jako star i bolestan. Nakon nekoliko dana tata je upalio svijeću i rekao žirafici da djeda više nema i da je umro. Žirafica je bila zbunjena, pa zabrinuta, pa tužna, posebice kada je vidjela da su i tata i mama jako tužni. Tata joj je odlučio pomoći da bolje razumije što se dogodilo. Objasnio joj je da djed sada živi na drugačiji način, u njihovim mislima i srcima, a potom je žiraficu čvrsto zagrlio, poljubio i utješio.

Slikovnica „Žirafica je tužna jer djeda više nema” bavi se osjećajem tuge zbog gubitka bliske i voljene osobe.

Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja. Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojega djeteta, zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji iza tuge te da mu pomognu naučiti regulirati taj negativan osjećaj.

Autorice: Tatjana Gjurković, mag. psihologije, certificirana terapeutkinja igrom; Tea Knežević, mag. psihologije, praktičarka terapije igrom
Ilustracije: Jelena Brezovec

OSTALE SLIKOVNICE IZ ISTE SERIJE:

Praščić je tužan i ljubomoran na brata
Tuga zbog nedostatka pažnje

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji
Tuga zbog razdvojenosti od roditelja

Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri
Tuga zbog neuspjeha

NARUČI paket od 4 slikovnice

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563