Priče grade put do srca

Praščić i njegov mlađi brat igrali su se u svojoj sobi i izvadili su mnogo igračaka. Mama im je rekla da pospreme igračke i dođu na večeru. Svaki je trebao pospremiti polovicu sobe, no praščić je ugledao vlakić i ponovno se zaigrao. Za to je vrijeme njegov mlađi braco pospremio svoj dio sobe. Roditelji su mu čestitali i pohvalili ga, a starijega su praščića upozorili da nije napravio ono što su se dogovorili. Tužni je praščić rekao: „Vi volite samo njega!” Iako se činilo da je ljubomoran na svojega mlađega brata, on je zapravo bio tužan jer nije dobio pohvalu i pažnju. Kada je mama to shvatila, zagrlila ga je, utješila i uvjerila ga da ga voli i da se to nikada neće promijeniti.

Slikovnica „Praščić je tužan i ljubomoran na brata” bavi se osjećajem tuge zbog nedostatka roditeljske pažnje.

Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja.

Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojega djeteta, zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji iza tuge te da mu pomognu naučiti regulirati taj negativan osjećaj.

Autorice: Tatjana Gjurković, mag. psihologije, certificirana terapeutkinja igrom; Tea Knežević, mag. psihologije, praktičarka terapije igrom
Ilustracije: Jelena Brezovec

OSTALE SLIKOVNICE IZ ISTE SERIJE:

Žirafica je tužna jer djeda više nema
Tuga zbog gubitka bliske i voljene osobe

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji
Tuga zbog razdvojenosti od roditelja

Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri
Tuga zbog neuspjeha

NARUČI paket od 4 slikovnice

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563