Priče grade put do srca

Mišić i njegova sestra mišica jako su se voljeli družiti i igrati sa svojom bakom. Jednoga ih je popodneva baka dočekala ispred vrtića i odvela u svoju kuću, gdje su trebali i prespavati. Cijeloga su popodneva bili veseli, bezbrižno se igrali u bakinu vrtu i pomagali joj zalijevati cvijeće, a prije spavanja baka im je odlučila ispričati priču. Dok je baka još pričala, mišić se odjednom jako rastužio jer se sjetio svojih roditelja, koji su mu počeli jako nedostajati. Baka ga je zagrlila i utješila te mu obećala da će već ujutro vidjeti mamu i tatu, koji će doći po njega i mišicu i odvesti ih kući.

Slikovnica „Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji” bavi se osjećajem tuge zbog razdvojenosti od roditelja.

Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja. Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojega djeteta, zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji iza tuge te da mu pomognu naučiti regulirati taj negativan osjećaj.

Autorice: Tatjana Gjurković, mag. psihologije, certificirana terapeutkinja igrom; Tea Knežević, mag. psihologije, praktičarka terapije igrom
Ilustracije: Jelena Brezovec

OSTALE SLIKOVNICE IZ ISTE SERIJE:

Žirafica je tužna jer djeda više nema
Tuga zbog gubitka bliske i voljene osobe

Praščić je tužan i ljubomoran na brata
Tuga zbog nedostatka pažnje

Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri
Tuga zbog neuspjeha

NARUČI paket od 4 slikovnice

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563