Priče grade put do srca

Na jednoj se šumskoj livadi ježić igrao s prijateljima. Srna je predložila da igraju igru u kojoj će svakome zadati različito slovo, a potom će svatko u istome vremenu morati pronaći što više predmeta čije ime počinje na zadano mu slovo. Ježiću se igra nije svidjela jer je već jednom bio posljednji u njoj. No svi su pristali, pa je i on krenuo u potragu za predmetima. Ovaj je put bio treći, odnosno pretposljednji. Jako se razljutio, a potom i silno rastužio. Sve je vidio njegov tata, koji ga je došao zagrliti i utješiti te ga je podsjetio da je svaki put sve bolji i bolji te da se treba uspoređivati samo sa sobom.

Slikovnica „Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri” bavi se osjećajem tuge zbog neuspjeha u zadanome pothvatu ili aktivnosti.

Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja. Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojega djeteta, zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji iza tuge te da mu pomognu naučiti regulirati taj negativan osjećaj.

Autorice: Tatjana Gjurković, mag. psihologije, certificirana terapeutkinja igrom; Tea Knežević, mag. psihologije, praktičarka terapije igrom
Ilustracije: Jelena Brezovec

OSTALE SLIKOVNICE IZ ISTE SERIJE:

Žirafica je tužna jer djeda više nema
Tuga zbog gubitka bliske i voljene osobe

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji
Tuga zbog razdvojenosti od roditelja

Praščić je tužan i ljubomoran na brata
Tuga zbog nedostatka pažnje

NARUČI paket od 4 slikovnice

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563