Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Vole oni i putovati, a najomiljenija odredišta su im prljave, smrdljive glave i neoprane kose. Zato su jednoga dana odlučili otputovati na kosu djevojčice Rite. Bila je to najsmrdastija i najprljastija glava na svijetu, jer Rita baš nikako nije voljela prati svoju kosu.

Kad su stigli u taj bakterijski raj, Mrljek i Prljek nisu se mogli zasititi prljavoće i na Ritinoj su glavi napravili nered nad neredima. Kako je sve završilo? Pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o neopranoj kosi!

Slikovnicu svakako pročitajte i svojoj djeci, koja će kroz avanture Mrljeka i Prljeka saznati što se događa na našim glavama ako ne peremo redovito kosu. 

Serija slikovnica o higijeni

Slikovnica „Mrljek i Prljek“ na smrdljivom putovanju dio je serije slikovnica o higijeni. Serija se sastoji od sljedećih naslova:

Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak
Priča o pokvarenom zubu

Mrljek i Prljek  slave fujkasti rođendan
Priča o prljavim rukama

Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju
Priča o neopranoj kosi

Napisala: Jelena Pervan

Ilustrirala: Jelena Brezovec

Uredila: Jelena Kovačić

PREDNARUDŽBE uz POPUST!

Za sve koji su nestrpljivi što prije upoznati Mrljeka i Prljeka i imati ih među prvima na svojim policama, osigurali smo prednarudžbe uz popust!

Pojedinačna slikovnica tijekom razdoblja prednarudžbi stoji 49 kn, umjesto 59 kn, a paket od sve tri slikovnice iz serije može se naručiti po cijeni od 147 kn, umjesto 177 kn.

Prednarudžbe traju od 11. do 23. travnja 2018. 

Slanje slikovnica na vaše adrese počinje 24. travnja 2018.

NARUČI paket od 3 slikovnice POVOLJNIJE!

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563