Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Jednoga dana poželjeli su piti sluzavi kakao bljakao koji im je kuhala Prljekova baka Zmazanka. Pronašli su recept i odlučili sami skuhati taj odvratni napitak u kojem su toliko uživali. Ali da bi ga smućkali trebali su im najbljakaviji sastojci i jedna rupa. Odmah su se dosjetili gdje će to pronaći – usta dječaka Lovre! On baš nikako nije volio prati svoje zubiće.

Kad su stigli na Lovrine zube, Mrljek i Prljek odmah su se bacili na skupljanje ostataka trule hrane između njegovih zubi. Brzo su pronašli i rupicu u zubu u kojoj su skuhali pravu pravcatu nevolju.  Kakvu? pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o pokvarenom zubu!

Slikovnicu svakako pročitajte i svojoj djeci, koja će kroz avanture Mrljeka i Prljeka saznati što se događa u našim ustima ako ne peremo redovito zube.

Serija slikovnica o higijeni

Slikovnica „Mrljek i Prljek“ na smrdljivom putovanju dio je serije slikovnica o higijeni. Serija se sastoji od sljedećih naslova:

Mrljek i Prljek  slave fujkasti rođendan
Priča o prljavim rukama

Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju
Priča o neopranoj kosi

Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak
Priča o pokvarenom zubu

Napisala: Jelena Pervan

Ilustrirala: Jelena Brezovec

Uredila: Jelena Kovačić

PREDNARUDŽBE uz POPUST!

Za sve koji su nestrpljivi što prije upoznati Mrljeka i Prljeka i imati ih među prvima na svojim policama, osigurali smo prednarudžbe uz popust!

Pojedinačna slikovnica tijekom razdoblja prednarudžbi stoji 49 kn, umjesto 59 kn, a paket od sve tri slikovnice iz serije može se naručiti po cijeni od 147 kn, umjesto 177 kn.

Prednarudžbe traju od 11. do 23. travnja 2018. 

Slanje slikovnica na vaše adrese počinje 24. travnja 2018.

NARUČI paket od 3 slikovnice POVOLJNIJE!

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 492 114  |  095 356 3563