NOVO! Slikovnica Prozirna Lili autorice Ksenije Kušec

Lili ima osam godina i za sebe na početku priče kaže da je sasvim obična djevojčica. Ali…

Ponekad joj se događa nešto zaista neobično. Djelovi njezina tijela nestaju, odnosno postaju prozirni. Lili ne može shvatiti zašto joj se to događa. Pokušala je o tome razgovarati s odraslima no nitko joj nije povjerovao. Zato odlučuje zapisati sve čega se sjeća o svome nestajanju i sve što joj se trenutno događa. Nada se da će na taj način shvatiti zašto postaje prozirna.

Kroz priču pratimo Lili u raznim svakodnevnim situacijama te saznajemo neke detalje iz prošlosti koje je također zapisala u dnevnik. Djeca će zasigurno s nestrpljenjem čitati tekst kako bi saznala zašto Lili postaje prozirna te sa svakom stranicom lagano dobivati odgovor na to pitanje.

prozirna-lili5Slikovnica “Prozirna Lili”, treća je knjiga za djecu spisateljice Ksenije Kušec koja je pričom željela progovoriti o problemu i osjećaju usamljenosti kod djece. Naime, živimo u društvu u kojem su stvari i pravila igre tako posloženi da roditelji teško mire posao i obitelj. Prisiljeni su raditi od jutra do mraka i imaju sve manje slobodnog vremena koje bi provodili s djecom u zajedničkom druženju.

Autorica se svojom pričom prvenstveno obraća djeci koju želi potaknuti da izraze svoje osjećaje. Ako se osjećaju usamljeno, prestrašeno ili nesretno, svakako bi bilo dobro da to na neki način “izbace” iz sebe, bilo crtanjem, pisanjem, igranjem ili, idealno, povjeravanjem i razgovorom s roditeljima. Istovremeno, priča može potaknuti roditelje da pokušaju pronaći rješenje koje bi im omogućilo da više vremena provode sa svojom djecom i da djeci osiguraju odrastanje u kojem se ona neće osjećati prozirno za osobe iz svoje okoline, već sigurno, vođeno i zaštićeno.

Stoga je “Prozirna Lili” idealna priča za zbližavanje roditelja i djece, posebno ukoliko i sami shvaćaju da imaju premalo vremena za zajedničke trenutke.

Priča je pisana u prvom licu, jezikom bliskim djeci, što će olakšati poistovjećivanje s glavnom junakinjom priče.

Priču je ilustrirala Jelena Brezovec te likovima udahnula snažne emocionalne ekspresije. U ilustracijama se izmjenjuju prizori sreće, veselja i druženja s prizorima zbunjenosti, straha i usamljenosti. Sve su te emocije sastavni dio svačijeg života i djeca će se upoznati s čitavim rasponom emocija glavne junakinje te se prepoznati u svakodnevnim situacijama koje prate odrastanje većine mališana.

Slikovnica je namijenjena djeci od 7 do 12 godina, tvrdog je uveza i na 32 stranice.

Ako i vi želite upoznati dragu djevojčicu Lili, slikovnicu možete naručiti u Klinfo shopu uz popust od 20 kn.